MaMdOuH97 المدير
عدد المساهمات : 112 النقاط : 144 السٌّمعَة : 5 تاريخ التسجيل : 18/08/2011 العمر : 26 الموقع : Medinah,Saudi arabia
| موضوع: قل وداعاً لدومنيوز بيتزا و بيتزا هت ورحّب بطريقة عمل عجينتهما الجمعة مارس 23, 2012 8:04 pm | |
| بسم الله الرحمن الحريم
أعتقد أن السبب الرئيسي إلى دمينوز بيتزا أو بيتزا هت هو عجينة البيتزا ( الحقيقة عجينة لا تقاوم ) لكن الثمن باااااهظ
لكن ستتفاجأ بسهولة عمل العجينة
العجينة طلعت بفتافيت
لنبدأ :-
القادير:- 1- 800 جم دقيق ابيض 2- 200 جم دقيق سميد 3- 2 ملعقه صغيره ملح بس هو كاتب ملعق كبيره بس بتخليها حدقه شويه 4- 15 جم خميره فوريه انا بحط عدد 2 ملعقه كبيره 5- 1 ملعقه كبيره سكر 6- 4 ملعقه كبيره زيت زيتون 7- 650 ملى ماء دافئ
و على فكره لو عملتو نفس المقادير ما رح تحتاجو نزيدوا ماء او دقيق و ممكن اضافه شويه زعتر (اوريجانو) مطحون على العجينه
الطريقه:-
خلط الدقيق الابيض مع دقيق السميد مع الملح ووضعهم فى اناء كبير و عمل حفره فى المنتصف و فى اناء اخ نخلط الخميره مع السكر مع الزيت مع الماء و نتركهم لعشر دقائق ثم صبهم فى الحفره السابقه و بواسطه شوكه طعام نقوم باسقاط الدقيق من الحواف و تقليبه حتى يمتزج الخليط ثم نقوم بعجنه بايدينا بعد و ايدينا فى الدقيق و بعدها ناءخذ العجينه و نضعها على سطح مرشوش بالدقيق و نكمل العجن حتى نحصل على عجينه ناعمه ثم نض العجينه فى اناء مرشوش بالدقيق و نرش فوق سطحها قليل من الدقيق و نغطى الاناء بقطعه قماش و نضعها فى مكان دافئ لمده ساعه تقريبا
ثم ناخذها على سطح مرشوش بالدقيق و نعجنها مره اخرى لاخراج الهواء ثم نقسم العجينه لععد 6 كرات دى حتعمل فى حدود عدد 6 بيتزات متوسطه ثم فردهافى صينيه مدهونه زيت الزيتون بسيط و مرشوشه بدقيق السميد
ثم نضع عليها اصلصه و المكونات المفضله
للعلم دومينوز بيتزا بيحط الصلصه و بعديها الجبنه و بعديهم المكونات و بعدا رشة جبنه
و اللى جرب دومينوز بيتزا حيلقيها فيها من تحت دقيق سميد و فعلا بيديها طعم حلو
| |
|